zaterdag 8 december 2012

Stoppen met roken.

Ik voel me psychisch zoveel beter sinds ik gestopt ben met roken. Misschien ben ik al die jaren wel anders geweest dan ik had kunnen zijn simpel en alleen omdat ik altijd gerookt heb. Ik weet zeker dat de nicotine en de andere chemicaliën mijn hersens hebben beïnvloed al die tijd en ik denk niet dat dit in mijn voordeel is geweest. Misschien komt nu mijn ware aard boven water. Ik rookte tenslotte al vanaf mijn 14de. 

Het is nu drie dagen geleden sinds ik een sigaret gerookt heb en ik heb vandaag geen last van ontwenningsverschijnselen. Zo af en toe heb ik even de herinnering aan een sigaret en de behoefte, heel even, om er één op te steken maar het is ook meteen weer voorbij. Er gaan lange periodes voorbij dat ik er niet aan denk. 

Als ik goed geïnformeerd ben, is de nicotine nu al uit mijn lijf en zou ik er geen last meer van moeten hebben. Daar ga ik dan maar van uit. Ook zou mijn reukvermogen nu beter moeten zijn. Het is wel zo dat de kledingkast zonet lekker rook toen ik hem opentrok. Ik kon in ieder geval heel goed de luchtverfrisser ruiken die er al een aantal weken in staat.

Het is wel fijn in verband met het koude weer dat ik nu de slaapkamerramen niet hoef open te zetten om de boel te luchten en dat ik meteen de verwarming aan kon doen vanmorgen want het is best koud buiten. Gelukkig is gebleken dat mijn nieuwe jas met dons gevuld is, iets dat ik helemaal niet wist toen ik hem bestelde. Het is wel een lekkere warme jas met dit weer en zo licht als een veertje. 

Ik had mijn muts en mijn handschoenen gewassen en mijn muts was heel mooi schoon geworden maar mijn handschoenen waren heel erg gekrompen want die waren schijnbaar van wol. Gelukkig had ik nog andere  handschoenen al zit in één ervan wel een gaatje. Ik zal even snel nieuwe handschoenen moeten kopen alhoewel het geld nog steeds niet aan de bomen groeit. . 

Ik heb de cadeautjes en de kruiden die ik op verzoek had gekocht in de koffer gedaan en één kant begint al vol te raken. Ik moet beslissen of ik mijn badjas ga meenemen want die neemt zoveel ruimte in beslag. Misschien heeft mijn dochter één extra die ik kan gebruiken. O ja, ik herinner me net dat ik nog een zwarte mayo moet kopen. En schoensmeer om mijn laarzen te poetsen.

Ik zal alles op moeten schrijven zodat ik niets vergeet. Wat is het toch ontzettend spannend. Voordat ik het weet zit ik in Texas. Als niet-roker!


1 opmerking:

Als je met je emailadres een commentaar achterlaat, zal ik je persoonlijk beantwoorden.